EXAM NEWS JAMB NEWS

Jamb CRS Questions and Answers For All Candidates 2023/2024

2024 JAMB DAY1 EXAM QUESTIONS AND ANSWERS
Written by Admin

Jamb CRS Exam Questions and Answers for free for all Jamb candidates are now available. The Jamb CRS exam questions are now trending online, you can use them for guidelines to study.

Jamb exam questions are logical in the sense that all the answers option look alike or exactly which made it so confusing and make many candidates fail.

Jamb CRS exam questions are not hard or difficult, you can use a sample of our Jamb CRS exam questions and answers available here for guides.

If you have not still covered the 2023 Jamb CRS syllabus kindly do because Jamb we set questions from the syllabus. You only need to read using the JAMB CRS syllabus as a guide to know the JAMB topics to cover before the Jamb exam day.

Jamb CRS Exam Questions and Answers For All Jamb Candidates

1. The first record of the fall of Jerusalem was recorded in the book of _______

A 1 chronicle 1:1-end
B 2 king 24:25:1-17
C 2 Samuel 7: 3, 8: 1 end
D none of the above

Correct Answer: B

2. Who ordered that Naboth be killed?

A Ahab
B David
C Jezebel
D Joab

Correct Answer: C

3. Whose donkey spoke in the bible?

A Balikis
B Balak
C Balaam
D Moses

Correct Answer: C

4. How many generations are there each between Abraham to David, David to the generation that was exiled to Babylon, and from the exiled generation to Jesus?

A 42
B 14
C uncountable
D 12

Correct Answer: B

5. So the shipmaster came to him and said to him, “what meanest thou, O sleeper? Arise, call upon thy God if so be that God will think upon us, that we perish not”. Who did the shipmaster say this to?

A Jesus
B Janus
C Jonah
D Judah

Correct Answer: C

6. There are diversities of gifts but the same spirit but all these worked that one and the self-same spirit, dividing to every man severally as he will. The word he will” means

A. the spirit is partial
B the spirit is known who to give the gift to for maximum use
C he does not love enough gift
D the spirit is hoarding the gifts.

Correct Answer: B

7. And behold, I come quickly and my reward is with me to give every man according as his work shall be. And behold the statement above mean?

To get denned
B to pay attention
C to shout
D to live carefreely

8. Which of these is not time for Stephen

A. How was the first martyr
B he was stoned for telling a lie
C he was full of the holy ghost
D he prayed for the people that stoned him

Correct Answer: B

9. And _____ was more honorable than his brethren.

A Josiah
B Jabez
C Jesse
D David

Correct Answer: B

10. Letter was distributed to the church addressed in the Book of Revelation. How much church in all?

A 15
B 9
C 7
D 6

Correct Answer: C

11. God fed the Israelites with Manna in the wilderness of
A. Elim
B. Zin
C. Sin
D. Sinai

Correct Answer: C

12. When Ezekiel ate the scroll that was given to him at his call, it signified that

A. his sins were forgiven
B. God would always go before him
C. he was filled with God’s word
D. he would never be hungry

Correct Answer: C

13. A good example of parental responsibility was demonstrated by

A. Eli
B. Samuel
C. David
D. Asa

Correct Answer: D

14. The story of Gehazi demonstrated God’s hatred for

A. disobedience
B. greed
C. envy
D. tyranny

Correct Answer: B

15. Believers today are partakers of the New Covenant through

A. the gift of the spirit
B. partaking in baptism by immersion
C. obedience to church leadership
D. adherence to all the sacraments

Correct Answer: B

16. A. Saul was within his grasp
B. Absalom had revolted against him
C. he was to go against Goliath
D. the Amalekites had raided Ziklag

Correct Answer: D

17. Paul in Thessalonians declared that at the second coming of the Lord, those who are alive will not precede those that are

A. condemned
B. ignorant
C. faithful
D. asleep

Correct Answer: D

18. ””Leave the dead to bury their own dead….””
Jesus statement above to the man He asked to follow Him was indicative of

A. His desire to save the man
B. His power over death
C. the cost discipleship
D. the futility of life.

Correct Answer: C

19. When the wall of Jerusalem was broken down, the survivors who escaped the exile were in great

A. frustration
B. trouble and shame
C. disappointment
D. confusion and dismay

Correct Answer: B

20. During the Temple’s repair, King Josiah commanded that the money for the work, be given to the workmen without asking for an account of it because

A. they were honest men
B. they were to be tested first
C. there was no room for that
D. the king enquried from God

Correct Answer:

21. Which comes first:- Power, then the Holy Ghost or Holy Ghost then power?

A Power, then Holy Ghost
B Both comes together
C Holy Ghost then power
D The power of salvation

Correct Answer: C

22. Now the sons of Eli were sons of _______ they knew not the Lord.

A Lucifer
B The prophet
C Nature
D Belial

Correct Answer: D

23. One striking attribute of the children of Israel in the time of Hosea was that

A They loved God with all their hearts
B They willfully sinned against God
C They asked too many questions
D They were lukewarm and cold

Correct Answer: B

24. Josiah the king _______ when he heard the word of the book of the law.

A Smiled and praised God
B danced for joy
C rent his cloths
D cried for joy

Correct Answer: C

25 What does Jesus have in mind when he told the parable of the good Samaritan?

A To teach the lawyer who his neighbor is and to illustrate to him act that can make him enter the kingdom of God
B to shows the lawyer he can also tell stories like the lawyer
C to praise the Samaritans
D he has nothing to jutting his repent

Correct Answer: A

26 Isaac first saw his wife to be in the ________

A Dream
B enema compound
C Field
D Street

Correct Answer: C

27. How many well did Isaac dig before he stopped digging because the philistine strove with him?

A 6
B 3
C Plenty
D 1

Correct Answer: B

28. And they heard the ________ of the Lord God walking in the garden in the cool of the day.

A Rumours
B Footsteps
C Voice
D Wind

Correct Answer: C

29. ________ was the token of the covenant which God made between Noah and him, and every living creature that was in the Noah and also for perpetual generations.

A Dim sun
B Ozone layer
C Rainbow
D Bright cloud

Correct Answer: C

30. Which prophet in the Old Testament recorded a famine of the word of God?

A Jeremiah
B Amos
C Isaiah
D Joel

Correct Answer: B

31. To whom did God reveal himself to as the almighty God?

A The children of lsreal
B Abram
C Abraham
D Moses

Correct Answer: B

32. Who among the disciple of Jesus was a doctor (physician)?

A Nathaniel
B Judah
C Luke
D none

Correct Answer: D

33. ________ was the token of the covenant which God made between Noah and him, and every living creature that were in Noah and also for perpetual generations.

A Dim sun
B Ozone layer
C Rainbow
D Bright cloud

Correct Answer: C

34. The first atonement for sin through sacrifice was done where?

A In the bible
B in the garden of Gethsemane
C in the garden of Eden
D in obasamfis farm

Correct Answer: C

35. And God said let there be a _______ in the midst of the waters, and let it divide the waters from the waters.

A Cloud
B mist
C Firmament
D Fog

Correct Answer: C

36. King Solomon acted greedily by levying the Canaanites that lived among the children of Israel, because he wanted to _______ his house and the house of the lord.

A Rebuild
B build
C rent
D I don’t know

Correct Answer: B

37. Daniel by faith and confidence in God requested that the lead of the Eunuch give him and his friend _____ and ______ instead of the king’s meat

A Fruit and wine
B pulse and coke
C pulse and water
D boiled yam and water

Correct Answer: C

38. Man shall not live by bread alone, but by every word that proceeded out of the mouth of God”. This was a response by Jesus to the _______ temptation by the devil?

A Pre-temptation
B Second
C First
D Fourth

Correct Answer: C

39. The very first and second miracles of Jesus can be found in which book and chapter of the bible?

A Matthew 5: 1 – 3 and John 2: 1 – 10
B John 4: 41 – 54 and John 3: 16
C ohn 2 : 1 – 10 and John 4 : 46 – 54
D John 5:1-10 and John 4: 46 – 54

Correct Answer: C

40. The beatitude was a sermon by Jesus and it was recorded in which book?

A Revelation
B John
C Acts
D Matthew

Correct Answer: D

If you have been wondering where to get the best and latest Jamb news updates and guide about Jamb 2023, how to pass Jamb, a timetable for Jamb Day 1, Day 2 Day 3 e.t.c, free online and hardcopy Jamb past questions, and hot topics to read for Jamb, and Jamb CBT practice platform, then subscribe to the newsletter or join our Forum

If actually, this information on Jamb CRS Exam Questions and Answers is awesome and useful to you please kindly share using via Facebook, WhatsApp, Twitter, and Google+

About the author

Admin

8 Comments

Leave a Comment