PAST QUESTIONS

KADUNA State Free NDA Past Questions And Answers For Free 2024/2025

KANO NDA Past Questions and Answers PDFs
Written by Admin

Free Kaduna State Free NDA Past Questions And Answers pdf is now available online, and if you have been searching for NDA Past Questions and Answers? You’re on the right page. For you can get a copy of the Nigerian Defence Academy (NDA) past questions and answers here. This material is now a PDF format for easy download.

The 2024 NDA Question Paper PDF for students is available online for free, and you get yours by downloading the PDF.

The Nigerian Defence Academy (NDA) has chosen specific places in Nigeria where exams will happen. The government approved these places. The list of these approved exam centers is below.

  1. Adamawa: Government Day Secondary School, Opposite HQ 23 Armd Bde, Yola
  2. Akwa Ibom: Community Secondary School, Aka Offot, Uyo.
  3. Bauchi: Government Day Secondary School/Command Day Secondary School, Shadawaka Barracks, Bauchi.
  4. Borno: Command Day Secondary School, Maimalari Cantonment, Maiduguri
  5. Edo: Army Day Secondary School NASST, Benin
  6. Enugu: Command Day Secondary School, Abakpa Barracks, Enugu
  7. FCT: Command Children School, Mogadishu Cantonment, Abuja
  8. Imo: Holy Ghost College, Owerri
  9. Kaduna: Nigerian Defence Academy, Old Site, Ribadu Campus, Kaduna
  10. Kaduna: Nigerian Defence Academy, Permanent Site, Afaka, Kaduna
  11. Kano: Air Force Comprehensive Secondary School, Kano
  12. Kwara: Nigerian Army School of Education (NASE) Ilorin
  13. Lagos: Command Day Secondary School, Ikeja Cantonment, Lagos
  14. Lagos: Command Day Secondary School, Ojo, Lagos
  15. Ondo: Command Secondary School, Akure
  16. Oyo: Command Day Secondary School Odogbo, Ibadan
  17. Plateau: Command Secondary School, Zaria Road.

Notes, all the NDA past questions and answers for all the state centre are available here.

The Nigeria Defence Academic Past Questions and Answers Cover

English language
Mathematics
Physics
Biology
Economics and more.

You can obtain the latest version effortlessly to prepare for the Nigeria Defence Academy exams and secure admission into various regular courses.

Follow the outlined steps on this page for a free download of the Kaduna State NDA Compendium Past Questions and Answers available for the 2024/2025 academic session. Our readers have expressed high demand for NDA past questions, prompting this direct and convenient resource for their preparation.

NDA COMPENDIUM SUBJECT COMBINATIONS FOR 2024/2025

  • English language
  • Mathematics,
  • Physics,
  • Biology,
  • Economics,
  • Geography,
  • Government
  • Civic Education,
  • Arabic
  • CRK
  • IRK.

For you to be able to pass the NDA exam you need to study smartly well and be good at the kind of exam that you are expected to see, the only way you can pass the NDA is to get the right material which is your past question paper.

You can join our channel to get the latest updates on NDA.

Kaduna State Free NDA Past Questions And Answers PDF Samples For 2024/2025

Which of the following organelles is responsible for producing ATP in eukaryotic cells?

  • A. Nucleus
  • B. Golgi apparatus
  • C. Mitochondrion
  • D. Endoplasmic reticulum

Answer: C. Mitochondrion

2. What is the role of DNA in a cell?

  • A. Energy production
  • B. Storage of genetic information
  • C. Protein synthesis
  • D. Cellular respiration

Answer: B. Storage of genetic information

3. Which process involves the division of a single cell into two identical daughter cells?

  • A. Meiosis
  • B. Mitosis
  • C. Transcription
  • D. Translation

Answer: B. Mitosis

4. What is the function of red blood cells in the human body?

  • A. Carrying oxygen
  • B. Fighting infections
  • C. Producing hormones
  • D. Digesting food

Answer: A. Carrying oxygen

5. Which of the following is a monosaccharide?

  • A. Sucrose
  • B. Glucose
  • C. Starch
  • D. Cellulose

Answer: B. Glucose

6. In which stage of cellular respiration does the majority of ATP production occur?

  • A. Glycolysis
  • B. Krebs cycle
  • C. Electron transport chain
  • D. Pyruvate oxidation

Answer: C. Electron transport chain

7. What is the primary function of the ribosomes in a cell?

  • A. Lipid synthesis
  • B. Protein synthesis
  • C. ATP production
  • D. DNA replication

Answer: B. Protein synthesis

8. Which of the following is a characteristic of prokaryotic cells?

  • A. Nucleus present
  • B. Membrane-bound organelles
  • C. DNA in a circular form
  • D. Larger in size than eukaryotic cells

Answer: C. DNA in a circular form

9. Which biological molecule is composed of amino acid chains?

  • A. Lipids
  • B. Proteins
  • C. Nucleic acids
  • D. Carbohydrates

Answer: B. Proteins

10. What is the role of chlorophyll in plant cells?

  • A. Oxygen production
  • B. Energy storage
  • C. Photosynthesis
  • D. Cell division

Answer: C. Photosynthesis

NDA CHEMISTRY PAST QUESTIONS AND ANSWERS

1. What is the chemical symbol for gold?

  • A. Au
  • B. Ag
  • C. Fe
  • D. Cu

Answer: A. Au

2. Which gas is most abundant in Earth’s atmosphere?

  • A. Oxygen
  • B. Carbon dioxide
  • C. Nitrogen
  • D. Hydrogen

Answer: C. Nitrogen

3. What is the chemical formula for water?

  • A. CO2
  • B. H2O
  • C. O2
  • D. CH4

Answer: B. H2O

4. Which element is the lightest?

  • A. Hydrogen
  • B. Helium
  • C. Lithium
  • D. Oxygen

Answer: A. Hydrogen

5. What is the pH value of a neutral solution?

  • A. 0
  • B. 7
  • C. 14
  • D. 1

Answer: B. 7

6. What is the chemical symbol for sodium?

  • A. Na
  • B. Ni
  • C. Ne
  • D. Nb

Answer: A. Na

7. Which gas is responsible for the greenhouse effect on Earth?

  • A. Oxygen
  • B. Carbon dioxide
  • C. Methane
  • D. Nitrous oxide

Answer: B. Carbon dioxide

8. What is the chemical formula for methane?

  • A. CH4
  • B. CO2
  • C. H2O
  • D. C2H6

Answer: A. CH4

9. What is the atomic number of carbon?

  • A. 6
  • B. 12
  • C. 14
  • D. 18

Answer: A. 6

10. In a chemical reaction, what does the arrow (→) represent?

  • A. Equal to
  • B. Yields
  • C. Greater than
  • D. Minus

Answer: B. Yields

How to Purchase The Complete KADUNA STATE NDA Past Questions and Answers Paper

Make a payment of #3000 to the following account number

Account Name – Momoh Andrew Annoghena
Bank – Access Diamond Bank
Account Number – 0039294653

After payment, send a screenshot of your payment receipt to 09076251767 on WhatsApp or Nkedugist@gmail.com for confirmation and you will quickly get your past questions.

We have the complete and up-to-date NDA past questions and answers for these categories packed for you. The moment you pay and the proof is shown on WhatsApp you get your NDA Exam Past Question in pdf format immediately.

About the author

Admin

Leave a Comment